• No categories

Запечени яйца в чашки от шунка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

IMG_0229-900x1024

Тези малки чашки са идеални за късна неделна закуска, брънч, лек обяд или хапки за коктейл или гости. Правят се много бързо и лесно и не изискват специфични продукти. Пълни са с протеини и вървят идеално с лека зеленчукова или зеленолистна салата.

Какво ни е необходимо?

12 яйца

12 тънки парчета шунка (кръгли)

1/2 чаша сирене по ваш вкус (например пармезан)

 1/2 чаша нарязан на ситно пресен лук

Форма за мини мъфини – ние използваме такава за 12 броя.

Прясно смляна морска сол и пипер

Как се приготвят?

Загрейте предварително фурната на 200 С.  Напръскайте формата за мъфини с готварска мазнина. Поставете по един резен шунка на във всяко гнездо за мъфин и го притиснете, така че да прилепне към дъното, за да се оформи хубава чашка. Счупете по едно яйце във всяка чашка. Подправете със сол и пипер.

Печете яйцата за около 12 минути, докато белтъците се втвърдят, а жълтъците са все още леко течни.

Внимателно извадете всяка чашка и ги подредете в красива чиния за сервиране. Поръсете ги с лук и настърган пармезан (или друго сирене). Сервирайте ги горещи!

egg_cups_prep

Идея и реализация: http://thesimpledelights.com


Още бързи и лесни рецепти:

spinachfetaandpine_recipe  Салата от спанак, фета и кедрови ядки

eggs_florentine  Яйца по флорентински

ham_mustard_tart  Тарт с шунка, горчица и пресен лук

Quinoa-Goat-Cheese-Arancini  Да приготвим перфектните аранчини

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

4,449 преглеждания

Comments are closed.