За играчките с душа и за хората, които ги създават

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

neshtasdusha

Те са от Варна и имат не просто хубава кауза, а прекрасна двойна кауза, при това с душа. Наричат се „Неща с душа и са социално предприятие, в което хора с увреждания и специални нужди създават образователни играчки, игри и материали за деца в предучилищна и начална училищна възраст.

От една страна „Неща с душа“ подкрепя хората с увреждания, като им осигурява сигурна работа и доходи, а от друга децата в предучилищна и начална училищна възраст, както и тези със специални образователни потребности имат възможността да се радват на образователните игри и материали, изработени с много любов и грижа.

Продуктите са групирани в серии, развиващи различни умения: писане, четене, смятане и броене, наред съд занимания за най-малките – фантазиране и изучаване на природата.

bucvi

Всяка една игра или помагало се изработва и опаковат на ръка – внимателно, с положителна мисъл и любов. За нещата, които хората от „Неща с душа“ правят, може да се каже, че имат свой характерен облик и стил, които ги отличават от познатите масови продукти, предлагани в големите вериги магазини.

За децата със специални образователни потребности се изработват помагала, съобразени с най-новите тенденции в обучението, а именно – чрез игра, което е най-ползотворният начин за обучение и от който остават най-трайни следи в детския ум.

durven puzel

Обучителните материали на „Неща с душа“ улесняват работата на педагозите и родителите, а за децата е истинско удоволствие да работят с тях. Водещ принцип в изработването на помагалата е използването на естествени материали – дърво, текстил и картон, както и ярки и контрастни цветове, които привличат и задържат за дълго детските сетива и внимание. За постигането на тази пъстрота се използват специални безвредни бои и лакове.

Специалистите от „Неща с душа“ са убедени, че в центъра на обучителния процес се намира детето и тяхната цел е да стимулират децата към учене чрез игра с отворен край. Всяка играчка или помагало се замисля и създава именно с идеята за необятните възможности на философията за учене чрез игра и самовглъбяване.

smqtane

Играчките и помагалата на „Неща с душа“ имат собствена история, притежават душа и свой живот, а това ги отличава от всички други играчки, познати на пазара до този момент.

От „Неща с душа“ предлагат и персонализирани продукти, които всеки клиент може да поръча индивидуално.

С всяка покупка, която клиентите правят подкрепят двойната кауза на ентусиастите от „Неща с душа“.

puzeli

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,593 преглеждания

Comments are closed.