• No categories

Юнска зеленчукова супа с киноа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1 Тиквичка

1 чаша зелен фасул

2 стръка целина

2 листа от цвекло или лапад

2 средно големи моркова

1 малка глава лук

1 чаша киноа

Сол и копър, според вкуса

2-3 лъжици зехтин

 Зеленият фасул, морковите и лука се нарязват на парченца и се варят на слаб огън. Когато поомекнат се добавят нарязаната тиквичка и предварително накиснатата киноа. След 10 минути се добавят нарязаните листа целина и цвекло/лапада. Нужни са още минута-две след като супата кипне. Маха се от огъня и се добавят копърът, зехтинът и солта.

Ако не харесвате вкуса на суров зехтин, може да се сложи и по-рано, но вече няма тази хранителна стойност.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,811 преглеждания

Comments are closed.