Ябълково пюре (4 – 6 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Ябълки  – количество по желание, напр. 5-10 големи ябълки

  1. Обелете, почистете и нарежете ябълките на филийки или парченца.
  2. Поставете ябълките в тиган с вода, която покрива леко парчетата.
  3. Варете или задушавайте на пара с леко разбъркване. Проверявайте нивото на водата.
  4. Намачкайте ябълките с кухненски робот докато получите гладка смес.
  5. Ако не разполагате с блендер или робот, можете да оставите ябълките малко повече върху огъня, докато омекнат съвсем, и тогава да ги намачкате, като използвате още вода, ако е необходимо.
  6. Можете да добавяте „трохи” от зърнена закуска за сгъстяване на консистенцията.
  7. Консултирайте се с вашия педиатър относно добавяне на подправки като канела за въвеждане на нов вкус.

Ако купувате готово ябълково пюре от магазина, уверете се, че е напълно органично и без консерванти. Единствените съставки трябва да бъдат ябълки и вода. Не е проблем, ако има добавен витамин С, но не и захари и оцветители.

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

812 преглеждания

Comments are closed.