• No categories

Ябълков пай от Холандия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

_MG_1180

Холандецът Рене Бустен има няколко страсти – екологията, устойчивото развитие, пътешествията, добрата храна и добрите напитки. Всичко това в последно време той обединява, като с приятелката си Ива отглеждат различни и интересни сортове зеленчуци на село и приготвя своя собствена домашна бира. Рене е изключителен любител и майстор на тайландската кухня, но по наша молба приготви едно от най-типичните холандски печива:

За тестото:

300–350 г брашно

100 г захар

30 г мая

150 мл прясно мляко

100 г масло

1–2 яйца

За плодовата смес:

2–3 сладки ябълки

3 с.л. захар

1 ч.л. канела

ромова есенция (по желание)

1 жълтък

ванилова захар (по желание)

Към брашното, захарта и маята бавно се прибавят млякото, в което е разтопено маслото, и разбитите яйца. Замесва се средно твърдо тесто, което престоява 30 мин., разточва се с дебелина 0,5 см, след което се поставя в кръгла тава, намазана с масло. Покрива се с ябълкови резенчета, размесени със захар, канела, ромова есенция. Отгоре се кръстосват тестени пръчици, които се намазват с разбит жълтък или се поръсват с ванилова захар. Пече се на 175 градуса за 35–45 мин., докато тестото леко покафенее.

Рецептата е част от кампанията „Многообразието е вкусно” на Мулти култи колектив. Сгответе нея или която и да е друга чуждестранна рецепта, изпратете снимка на ястието до 31 август на info@multikulti.bg и спечелете страхотни кулинарни награди. Ако снимката ви е хубава, можете да участвате във фотоизложба на чуждестранни ястия в София през есента.

 

MKC-Logo_square_f_improf_165x168

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,219 преглеждания

Comments are closed.