• No categories

Въздушен яйчен хляб – много протеини и малко въглехидрати

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

cloud-bread-

Често изключваме хляба от ежедневното си меню, защото е заклеймен като основен виновник за излишното тегло. Но това съвсем не е така, особено, ако е този, чиято рецепта ви предлагаме днес.

Наричат го “Oopsie bread” и спокойно може да бъде използван за заместител на хляба от тези, които спазват по-строг хранителен режим с цел редукция на теглото. Това е възможно, заради ниското съдържание на въглехидрати в него и високото ниво на протеини и отсъствието на глутен.

Този хляб, освен всички други преимущества, съдържа само три съставки и е изключително лесен за приготвяне. След изпичане е идеален за приготвяне на леки, диетични и много вкусни сандвичи.

3 яйца

½ ч.л. бакпулвер

200 гр. крема сирене (натурално)

чесън на прах, щепка захар и сол на вкус (можете да добавите каквито други подправки обичате – свежи или сухи)

Разделете жълтъците и белтъците. Разбийте белтъците и бакпулвера на твърд сняг. Към жълтъците прибавете крема сиренето и разбийте до гладкост. Смесете двете смеси, като прибавяте жълтъчната смес към белтъците, добавете подправките. Бъркайте на ръка, за кратко.

От така приготвената смес загребвайте с лъжица и поставяйте върху застлана с пекарска хартия тава. Можете да оформите „хляба“ в каквито желаете форми.

Изпечете на 180 градуса до златисто.

Подробности за притогвянето на яйчния хляб можете да видите във видеото.

източник:  www.crunchycreamysweet.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

35,079 преглеждания

Comments are closed.