Въздушен яйчен хляб – много протеини и малко въглехидрати
Често изключваме хляба от ежедневното си меню, защото е заклеймен като основен виновник за излишното тегло. Но това съвсем не е така, особено, ако е този, чиято рецепта ви предлагаме днес.
Наричат го “Oopsie bread” и спокойно може да бъде използван за заместител на хляба от тези, които спазват по-строг хранителен режим с цел редукция на теглото. Това е възможно, заради ниското съдържание на въглехидрати в него и високото ниво на протеини и отсъствието на глутен.
Този хляб, освен всички други преимущества, съдържа само три съставки и е изключително лесен за приготвяне. След изпичане е идеален за приготвяне на леки, диетични и много вкусни сандвичи.
3 яйца
½ ч.л. бакпулвер
200 гр. крема сирене (натурално)
чесън на прах, щепка захар и сол на вкус (можете да добавите каквито други подправки обичате – свежи или сухи)
Разделете жълтъците и белтъците. Разбийте белтъците и бакпулвера на твърд сняг. Към жълтъците прибавете крема сиренето и разбийте до гладкост. Смесете двете смеси, като прибавяте жълтъчната смес към белтъците, добавете подправките. Бъркайте на ръка, за кратко.
От така приготвената смес загребвайте с лъжица и поставяйте върху застлана с пекарска хартия тава. Можете да оформите „хляба“ в каквито желаете форми.
Изпечете на 180 градуса до златисто.
Подробности за притогвянето на яйчния хляб можете да видите във видеото.
източник: www.crunchycreamysweet.com
35,041 преглеждания