• No categories

Вкусни рецепти за децата, които могат да приготвят и сами

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

СЛАДКИ:

Сладки бананови шишчета с шоколад и сметана

banana-split-pops

4 банана
8 дървени шишчета
100 гр. разтопен шоколад
1 сл.л. кокосово масло
захарни пръчици и декорации
сметана  за гарниране
8 захаросани или пресни черешки или ягоди

Разполовете бананите и ги набодете на шишчетата, наредете ги в тавичка застлана с хартия за печене и ги оставете във фризера за 2 часа. Разтопете шоколада на водна баня, заедно с кокосовото масло. Потопете всяко парче банан в топлия шоколад, поръсете с декорация, шприцовайте отгоре сметана и гарнирайте с предварително приготвените плодове. Сервирайте веднага.

Ябълкови донъти

donut-apples

1 опаковка крема сирене
2 ч.л. мед
50 гр. разтопен шоколад
1-2 капки хранителна боя
3 ябълки
захарни пръчици за декорация

Разделете сиренето на три в отделни купички, в едната добавете меда, в другата разтопения шоколад, а в третата хранителната боя и малко мед. Разбъркайте и трите смеси добре. Измийте и почистете ябълките и ги нарежете на филии, дебели няколко сантиметра, оставете ги да се отцедят, след което намажете със трите смеси. Декорирайте.

Бисквити “Земя”

earth-day-cookies

Пригответе маслено тесто за домашни бисквити по традиционна рецепта.

Разделете тестото на две и към всяка добавете по няколко капки зелена и синя хранителна боя. Омесете тестата до пълното разтваряне на боята. Оформете двете части на руло, така че да шарките да наподобяват Земята. Така оформеното тесто оставете да почине за няколко часа в хладилника, след което извадете и нарежете на филийки, дебели 6-7 мм. Изпечете бисквитите на 170 градуса върху хартия за печене. Охладете и приберете в стъклен буркан или кутия за бисквити. Имат дълга трайност, освен, че са много атрактивни и децата ги обожават.

СОЛЕНИ:

Тортила хапки

chicken-avocado-roll-ups-1024

2 бр. авокадо, почистено и нарязано на кубчета
1 купичка сварено и накъсано на парченца пиле
½ главичка нарязан на тънко червен лук
1 жълта чушка, почистена от семената и нарязана на тънко
1-2 розови домата
½  купичка настърган чедър
2 с.л. сметана
пресен сок от ½ лимон
4 тортили

Смесете в купа авокадото и лимоновия сок и бъркайте докато се получи хомогенна смес с малки парченца авокадо. Добавете останалите съставки и отново разбъркайте.  Разпределете от сместта върху тортилите и насийте на стегнати рула, отрежете крайчетата им, където няма плънка и ги нарежете на хапки. Съхранявайте до сервирането на студено.

Рулца с шунка и яйца

ham-egg-cheese-rollups

10 яйца
1 ч.л. чесън на прах
сол, прясно смлян черен пипер
2 супени лъжици масло
1 1/2 c.л. настърган чедър
1 шепа бейби спанак
няколко пресни домата
20 слайса шунка

Разбийте яйцата с подправките.  Разтопете в по-голям тиган на средна температура  маслото и изпържете яйцата. Прибавете чедъра и изчакайте да се разтопи, след това добавете зобре почистения бейби спанак и нарязаните на кубчета домати, задушете за още няколко минутки като разбърквате непрекъснато.

Направете рула от слайсовете шунка като загъвате в тях от бълканите яйца.

Можете да запечете рулцата за 5 минути на фурна, ако искате да са хрупкави.

Пици от пиперки

mini-pepper-pizzas-pin

4 червени, зелени или жълти чушки за пълнене, разрязани на две
1 с.л. зехтин
сол
8 слайса моцарела
½ с.л. настърган пармезан
пеперони или друг салам
магданоз

Загрейте фурната на 200 градуса и застелете една тава с хартия за печене . Почистените и разрязани пиперки поръсете със зехтина, солта и ако желаете с други подправки, които обичате. Подредете във всяка половинка от пиперка моцарела, поръсете с пармезан и сложете по няколко кръгчета салам. Запечете, докато се разтопят сирената, поръсете с прясно нарязан магданоз.

Тези рецепти са адаптирани от www.delish.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

12,035 преглеждания

Comments are closed.