Вкусна печена риба (12 месеца плюс)
Продукти:
4 с.л. зехтин
2 картофа, нарязани на кубчета със страна 1,5 см.
Подправки – сол, чесън, черен пипер
½ чаша вода
½ червена чушка, нарязана
1 праз, само главата, нарязана на ситно
1 тиквичка, нарязана на филийки
2 стръка целина, нарязани на 5-6 см. парчета
4 скилидки чесън, намачкани
500 гр. филе от бяла риба
Намазнете леко един средно голям съд за печене. В отделна купа сложете катофените парченца и покрийте с две с.л. зехтин. Подправете със солта и черния пипер и наредете картофите в тавата за печене заедно с ¼ чаша вода. Покрийте и печете 15 мин.
В друга купа смесете чушките, праза, тиквичката и целината и подправете с чесъна и 2 с.л. зехтин. Добавете сол и други подправки на вкус.
Наредете зеленчуците върху картофите, които вече са омекнали, и добавете още ¼ чаша вода. Печете още 10 – 15 мин. на 220 С.
Нрежете филетата риба на малки 2-3 см. парченца, сложете ги върху останалите продукти в тавата и го оставете отгоре, за да се препекат добре. Оставете във фурната още 10 мин., след което може да проверите дали месото е готово, и ако е – приятен апетит!
822 преглеждания