• No categories

Веган хумус

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

hummus

Тази рецепта може да бъде приготвена с нахут от консерва или с пресен. Ако използвате консервиран, добра идея е да е органичен. Отцедете го наполовина от течността, а другата половина използвайте в приготвянето вместо вода. Ако използвате пресен нахут, първо го накиснете за около 24 часа и го отцедета, а след това го варете до готовност.

Какво ни е необходимо?

•           3 чаени чаши сварен нахут

•           1 чаена чаша вода или бульон от варенето на хумуса

•           2 – 4 скилидки чесън, обелени

•           2 супени лъжици сусамов тахан

•           4 супени лъжици лимонов сок

•           1/4 чаена лъжичка кимион

•           1/4 чаена лъжичка червен пипер

•           1/2 чаена лъжичка лют пипер или чили

•           Сол

Как се приготвя?

1.         Смесете всички продукти в блендер каната в реда, в който са изброени. Започнете да разбивате от по-ниска скорост, като постоянно я увеличавате. Ако продуктите не се размесват, им „помагайте“ с шпатула, като преди това спирайте блендера. Когато се размесят добре, увеличете на максимална скорост, за да получите идеално гладка смес.

2.         Спрете блендера и опитайте хумуса. Добавете още подправки по ваш вкус, ако е необходимо.

3.         Съхранявайте хумуса в затворен съд  в хладилника. Добре е преди да го сервирате, да изчакате няколко часа, за да се смесят съставките и вкусовете. Консумирайте в рамките на 7 дни.

Вариации:

4.         Хумусът има толкова варианти за приготвяне, колкото и домакинства по света го правят. Един от най-лесните начини да опитвате различен вкус всеки път, е като добавите един от следните продукти: печени червени чушки, сушени домати, люти чушки, зелен лук, карамелизирани малки лукчета, зелени или черни маслини, балсамико оцет, спанак и много други – по ваш избор.

 

Вижте още рецепти:

chickenbreast_cream  Пиле със сметана и пармезан

pulneni%20gubi-1  Пълнени гъби със синьо сирене и орехи

fritata%20s%20kartofi%20i%20rozmarin  Фритата с картофи и розмарин

ham_mustard_tart  Тарт с шунка, горчица и пресен лук

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

5,646 преглеждания

Comments are closed.