В Плевен казаха „Да” на работата, ученето и кърменето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

С голямо нетърпение десетки жени отбелязаха Световната седмица на кърменето в Плевен. Те се събраха в парк „Кайлъка“.

Информационни листовки, забавления за малки и пораснали, изложба, вкусотии и още много изненади очакваха решилите да се включат в мероприятието. Всички присъстващи получиха информационни брошури с извадки какви са правата на бременните и кърмещите жени според Кодекса на труда и съвети как да се съчетае кърменето и работата, начините за съхраняване на кърма, както и практични съвети.

Тази година Световната седмица на кърменето е под надслов „Кърмене и работа? Възможно е!“, темата беше и акцент на срещата. „Тази година темата е много актуална и наистина практична за майките, защото често се налага двете дейности да бъдат съчетавани. От тази гледна точка обмяната на опит е много полезна и насърчава бъдещите майки, тъй като научават, че е възможно работа, учене и кърмене да се съвместяват”, обясни консултантът на НАПК в Плевен Десислава Бетова. Срещите са много важни за бъдещите майки и за тези с новородени, тъй като след раждането често се оказват в изолация, а така осъществяват контакти с други жени, които имат деца на сходна възраст.

По традиция в Плевен по време на тази седмица се отбелязва и годишнината от дейността на НАПК в града, но тази година празнуването на рождения ден на организацията се отлага за есента, когато тук ще стартира обучение за консултанти по кърмене. Предстоящите срещи на НАПК са на 11август в Градската градина и на 18 август в Дом кафе – прожекция на филм и лекция.

Източник: www.infopleven.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1 783 преглеждания

Comments are closed.