Унгарски гулаш
Продукти:
400 г говеждо (телешко месо), 500 г картофи, 1 морков, 2 чушки, 1 домат, 2 глави кромид лук, 1 скилидка чесън, 1 чаена лъжичка лют червен пипер, 1/2 чаена лъжичка смлян кимион, 1 супена лъжица олио, магданоз, сол; за тестото – 80 г брашно, 1 яйце, сол.
Задушете нарязания на малки кубчета лук в олиото до златисто, поръсете с кимиона и червения пипер и добавете нарязаното на кубчета месо, нарязания на кубчета морков и ситно нарязания чесън. Когато сместа заври, посолете и похлупете, за да продължи да се готви на тих огън, докато месото омекне. Ако е необходимо, добавяйте по малко вода.
Добавете обелените и нарязани на кубчета картофи и налейте в тенджерата около 2 л вода. Сипете нарязаните на ивички чушки и обеления и нарязан на кубчета домат. Продължавайте готвенето на тих огън.
През това време пригответе омесете го от изброените продукти и го разточете на фина кора. Разпределете сместта в малки купички и покрийте с тестово. Запечете за около 20 минутои в предварително загрята фурна.
рецептите са от книгата Супички, чорбички
на издателство Колхида
4,925 преглеждания