Цитрусови котлети с финокио
Тази рецепта съчетава ароматите на хвойна, анасон и портокалова кора. Не се притеснявайте, ако нямате финокио. Спокойно можете да го заместите с фино нарязани резенчета картофи, които са мариновани за 10 минути в малко мастика.
А ако оставите месото да се маринова за 2-3 часа в хладилника и запечете преди сервиране, ще усилите аромата и крехкостта на месото.
Необходими продукти за 4 порции:
– 4 свински котлета
– ½ глава финокио
– 1 с. л. зрънца хвойна
– 2 с. л. зехтин
– 1 ч. л. настъргана портокалова кора
– 4 с. л. портокалов сок
– сол на вкус
– пипер на вкус
за гарниране:
– 100 г замразен зелен фасул
– 200 г замразени бейби моркови
– 1 щипка захар
– 2 с. л. зехтин
– 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
– 1 ч. л. лимонов сок
– сол на вкус
– черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Финокиото се почиства от външните листа и се нарязва на ситно. Хвойновите зрънца се счукват и се смесват с нарязаното финокио, зехтинът и портокаловата кора.
2. Котлетите леко се срязват на ромбове от едната страна, поръсват се със сол и пипер и се покриват със сместа с финокиото. Заливат се с портокаловия сок и се запичат във фурна загрята до 200°С за 10-15 мин.
3. Гарнитурата се приготвя, като в зехтина се слага за 30 сек. чесънът, прибавя се зеленият фасул, морковите, захарта и се разбърква, докато омекне. Слага се лимоновият сок, посолява се и се разбърква.
Рецептата ни предоставиха:
Още от Вкусно:
Салата с печено пиле, ябълки и синьо сирене
1,977 преглеждания