• No categories

Царевица по мексикански

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Моя лична любима следобедна закуска е царевицата по мексикански. Тук също става дума за смесване на вкусовесладката царевица със соленото сирене и лютия пипер. А майонезата прибавякоприненаконсистенция и е сплав за всички продукти. Когато живеехме в Чикаго, всеки ден около 16.30 чувах звънеца на подвижната улична количка и хуквах да си поръчам минимум една порция от следната амалгама:

1 кочан варена царевица (дръжте я в подсолената вода в която сте я варили докато не стане време да я приготвите)

1 супена лъжица майонеза (или веганезабез животински продукти)

2 супени лъжици настърган на дребно кашкавал, или всякакво твърдо и солено сирене

лют пипер или сос на вкус

Лимонелата е толкова използвана в Мексико, че някои хора прибавят сока й и тук.


Аглика Ангелова дарява хонорара си за инициативата „Училища за родители „Да пораснем заедно”. Направете го и Вие!  

И ние като УНИЦЕФ вярваме, че всяко дете заслужава добър старт в живота си, грижовни родители и щастливо детство.  Затова в момента набираме средства за създаването на „Училища за родители „Да пораснем заедно” в цялата страна. Тези училища ще осигурят на родителите на малки деца качествена информация, подкрепа  и пространство, в което да споделят опит, знания, проблеми в присъствието на подготвени специалисти.

Помогни да има повече щастливи деца!

Направи дарение онлайн или научи повече на www.unicef.bg

unicef

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,482 преглеждания

Comments are closed.