Търсят се деца-таланти между 11 и 14 години за нов български детски филм

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

 TheTeslaCase_casting_600_400

Почти 10 години вече не е излизал български детски филм. Последният такъв е през 2018 г. и се казва “Случая Кюри” на режисьора Андрей Хадживасилев. С радост споделяме, че детската филмова поредица продължава с втори самостоятелен игрален филм, чието име е „Случаят Тесла“, а от днес е достъпен и първият тийзър трейлър 

Главният герой във филма Тони е на крачка от успеха с експеримента си за безжично електричество, вдъхновен от великия учен Никола Тесла, но трябва да замине на летен лагер със съучениците си. Той кани своята съседка Рая, която тези от вас, които са гледали „Случаят Кюри“ вече познават. Главатарят на местните скаути Виктор ревнува от Тони и на свой ред взема решение да провали научните му опити и така да спечели сърцето на Рая, докато тя се впуска да преследва тайнствен върколак, бродещ в гората. Тони се амбицира и решава да доведе експеримента докрай на всяка цена, но приятелството му с Рая е поставено на карта заради съперничеството с Виктор.

Заради пандемичната ситуация миналата година бяха преустановени снимките, но сега продукцията продължава с обявяването на нов кастинг за детски таланти, а изискванията са:

  • момчета и момичета на видима възраст 11-14 години;
  • момчета еднояйчни близнаци на видима възраст 11-14 години.

Желаещите да участват трябва да изпратят на имейл casting@theteslacase.com следната информация: снимки – портретна и в цял ръст, имена, възраст, височина, град, телефон за контакт и информация за предишен сценичен/филмов опит на кандидата ако има такъв. За проби с реплики ще бъдат повикани децата, отговарящи на типажите за търсените герои. Повече информация може да се следи във Фейсбук страницата на филма.

Филмът „Случаят Тесла“ e по оригинална идея на сценариста Виктория Пенкова и режисьора Андрей Хадживасилев, а продуцент отново е Пламен Йорданов. Оператор е Божидар Симеонов, а композитор е Георги Стрезов. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на ИА „Национален филмов център“.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

18,577 преглеждания

Comments are closed.