Интересни книги за деца през април

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Април дойде, а пролетта сякаш все още на места е покрита със сняг.

Но ние, разбира се, не спираме да се забавляваме навън, вкъщи, в колата, а всяка вечер ритуалът включва по няколко интересни страници от любима книга.

Традиционно и този месец подбрахме няколко специални заглавия, които силно препоръчваме за децата ви или подарък по предстоящ повод!

Mumin-i-zlatnoto-kopche

Мумин и златното копче (за деца 4+)

Започваме с един герой, който на мнозина от вас е вече познат, но пристига още по-свеж и интересен, за да зарадва и нашите деца. Мумините на Туве Янсон са любимци на мъници от цял свят. Ако все още не сте се запознали с обитателите на Муминската долина – Муминтрол, Мама Муминка, Татко Мумин, Снусмумрик, Сниф, Малката Мю, Госпожица Снорк, Хемулът, Филифьонката, то е крайно време да го направите. Какво получи Муминтрол за рождения си ден и кое най-много го зарадва? Прочетете в тази трогателна история, част от поредицата, а след като я завършите не забравяйте да поговорите с децата си за истинските ценните неща в живота.

Поръчай онлайн ТУК

zaek i mechka korica

Заек и Мечка, Вредител в нашата обител
(за деца 4+)

И нека изпратим зимата и посрещнем пролетта с втората част на Заек и Мечка – вредител в нашата обител. Ако все още не сте се запознавали с персонажите на Заек и Мечка, то е крайно време да го направите. Историите са написани увлекателно и забавно, а самите герои ще ви изненадат с приключенския си дух и неспирни идеи. Самият автор е създал историята специално за 6-годишната си дъщеря, с която докато чели истории за лека нощ, осъзнали, че повечето са доста скучни и стандартни. Така се раждат Заек и Мечка. Две на пръв поглед несъвместими животинки, които обаче създават прекрасно приятелство и пълнят дните си с щуротии, както подобава на един детски герой J

Поръчай онлайн ТУК

marzeliviat kartof korica

Мързеливият картоф

Няма как да гледате безучастно тази книга. Сериозно! Та тя е за картоф, а кой не обича картофи – във всичките им форми. Е, добре, този картоф наистина е страшно мързелив, но и изумително изобретателен, за да може с кеф да се наслаждава на … мързелуването си. Всъщност трансформацията в тази книга ще ви изненада много приятно. Както е редно за една добра книга – героят претърпява развитие и се променя, а както неведнъж сме казвали – промяната би могла да е само към по-добро, нали? Препоръчваме я за подарък или просто за четиво вечер преди лягане или пък на дивана, или пък в удобен хамак. Всъщност, решете си сами, къде ще ви е най-комфортно и почетете на себе си или децата си, докато помързелувате.

Поръчай онлайн ТУК 

yakoto-bobche-korica

Якото бобче

Това е третата картинна книжка на Джори Джон и Пийт Осуалд и наистина е забавна, завладяваща и много поучителна. Всички сме били деца и всички помним, какво е да бъдеш в групата на „готините“ или в групата на „смотаните“. За съжаление тези разделения продължават да съществуват. Тази книга ще ни научи, че всъщност няма никакво значение, дали си готин, смотан или каквото там още измислят, по-важно е да постъпваш правилно, да бъдеш добър към себе си и околните и да не спираш да се радваш на живота.

Поръчай онлайн ТУК

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално

Етикети:

929 преглеждания

Comments are closed.