Търпеливо печени домати
Сладката природа на домата позволява да го комбинираме в салати, супи и сосове. Тя най-добре се проявява след дълго готвене на ниска температура. Избрахме да ви представим сладостта на доматите, като ги изпекохме бавно
и ги сервирахме с обикновени овесени крекери.
Необходими продукти за 4 порции:
12 малки доматчета 10 г зехтин 2-3 щипки морска сол щипка прясно смлян черен пипер хартия за печене
Измийте добре доматчетата и ги разполовете. Подредете ги сразрязаната страна нагоре в тавичка, предварително покрита с хартия за печене. Поръсете със зехтина, солта и черния пипер. Печете бавно в продължение на 3 часа във фурната на 125°С. Макар че отнема известно време, резултатът са ароматни, топящи се и нежни за небцето доматчета. Може да ги сервирате върху крекери или тофу на грил или да ги използвате в сосове, супи и ястия, за да внесете опушен и плътен послевкус.
Хранителна стойност: за 1 порция КАЛОРИИ 71 МАЗНИНИ 3 г (38%) БЕЛТЪЧИНИ 2 г (8%) ВЪГЛЕХИДРАТИ 4 г (54%) ФИБРИ 3 г
Как да прибавим още калории? Сервирайте всяко доматче с лъжица песто и кедрови ядки.
Обратно към седемте рецепти
http://artofrealfood.com/
К О Н К У Р С
“Напишете вашата любима рецепта, която задължително включва… домати”
Отговорете на въпроса и участвайте в нашия конкурс. Напишете вашия отговор като коментар под статията в сайта ни. За целта трябва да имате регистрация
в нашия сайт.
Срокът за участие е една седмица –
от днес в 10 ч. до следващия вторник в 10 ч.
Участвайте и може да спечелите 1 час забавление за детето си
в детски център Gymboree или книжка от издателство Клевър Бук .
Победителите от седмичните ни конкурси очаквайте една седмица
след приключването на конкурса или две седмици след началото. Успех!
2,348 преглеждания