Треска с овесени ядки (12 месеца плюс)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Продукти:

½ чаша зехтин и ½ растително (слънчогледово) олио за пърженето

1 яйце, разбъркано

1/3 чаша мляко

4 филета от треска (или друга пододяща бяла риба)

2 с.л. брашно за овалване

2 чаши овесени ядки

Подправки – чесън на прах, сол, червен пипер, и други на вкус

Загрейте мазнината в един по-голям тиган на средна температура. Разбийте млякото и яйцата на пяна, оваляйте филетата в брашно и ги потопете в яйчената смес. Поръсете ги с овесените ядки.

Пържете приблизително 3 мин. от всяка страна и наредете върху хартия да се изцедят от излишната мазнина. След това можете отново да подправите по ваш вкус, а за бебето накъсайте на ситни парченца.

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

835 преглеждания

Comments are closed.