Треска с овесени ядки (12 месеца плюс)
Продукти:
½ чаша зехтин и ½ растително (слънчогледово) олио за пърженето
1 яйце, разбъркано
1/3 чаша мляко
4 филета от треска (или друга пододяща бяла риба)
2 с.л. брашно за овалване
2 чаши овесени ядки
Подправки – чесън на прах, сол, червен пипер, и други на вкус
Загрейте мазнината в един по-голям тиган на средна температура. Разбийте млякото и яйцата на пяна, оваляйте филетата в брашно и ги потопете в яйчената смес. Поръсете ги с овесените ядки.
Пържете приблизително 3 мин. от всяка страна и наредете върху хартия да се изцедят от излишната мазнина. След това можете отново да подправите по ваш вкус, а за бебето накъсайте на ситни парченца.
835 преглеждания