Топла морска сол срещу болки в ушите

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

file18949

Децата страдат много често от ушни инфекции, а болките обичайно са много силни и болезнени, което е причина за раздразнителност, плач и повишена температура.

Болката в ушите може да е буквално непоносима, но децата, особено малките няма как да ни обяснят какво и колко точно ги боли. Често болките в ушите са съпроводени с тръскане и въртене на главичката, търкане на ушите с ръце, затруднено прегръщане и нарушения на съня. В много случай болките в ушите са пронизващи и това може да доведе да силен плач с писъци, предшествани от сравнително спокойно поведение. Обикновено ушните инфекции са съпровождащи други инфекции при децата и са в комбинация от множество симптоми и признаци за нарушено здравословно състояние.

Възпалението на ухото причинява повишаване на налягането в черепа, а това води до главоболие и обща отпадналост. Често тези възпаления са в комбинация с възпаление на сливиците и фаринкса, а така също и на синусите или пряко следствие от тях.

Обичайното лечение включва антибиотици и капки за уши. Има обаче един бабин лек, твърде различен от традиционните методи, но не по-малко ефикасен, при това съвсем лесен и евтин.

За да се справите със силната болка в ушите на детето, която е в следствие на настинка или грип, можете да направите топъл компрес от морска сол, поставена в памучен чорап.

За да приготвите соленото топло чорапче са ви нужни:

– памучен чорап

– чаша и половина морска сол

Как да приготвите компреса:

В сух тиган изсипете морската сол и загрейте на котлона, но до търпима за ръката ви температура. Изсипете нагрятата морска сол в памучния чорап, завържете го здраво и поставете върху засегнатото ухо на детето. Топлината ще намали болката, ще повлияе положително върху текущата инфекция, а морската сол ще абсорбира токсините. Морската сол има антисептични свойства, а наред с това ще намали влагата в ушния канал.

Този лесен домашен лек работи еднакво добре както при деца, така и при възрастни. Действието му е напълно безвредно, а ефективността спрямо болката висока.

Как да облекчим болката от възпалено ухо при децата?

 

Първите седем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

21,173 преглеждания

Comments are closed.