Тесто с италиански вкус
Има много подправки, които могат да се добавят към тестото за пица и да му придадат по-интересен вкус. Можете или да ги прибавите към домашно приготвеното тесто или към купешкото. Ако прибавите чесън към пицата ще й придадете автентичен италиански вкус. Следващият път, когато приготвяте тесто за пица, опитайте следните начини за подправянето му:
Има много подправки, които могат да се добавят към тестото за пица и да му придадат по-интересен вкус. Можете или да ги прибавите към домашно приготвеното тесто или към купешкото. Ако прибавите чесън към пицата ще й придадете автентичен италиански вкус. Следващият път, когато приготвяте тесто за пица, опитайте следните начини за подправянето му:
1.Сложете тестото на плот или друга удобна за вас повърхност като преди това поръсете с брашно, за да не залепва тестото. Поръсете тестото обилно с чесън на прах, около една супена лъжица. Разстелете тестото по предпочитания от вас начин. По този начин пицата ще придобие лек аромат на чесън.
2. В тиган леко запържете 6 скълцани скилидки чесън с няколко капки зехтин. Оставете докато чесънът придобие златист цвят. Разтеглете тестото върху тигана. Оставете запържения чесън да поизстине и го разстелете върху повърхността на пицата. По този начин, ароматът на чесън е по-силен.
3. Смесете ½ чаша зехтин, 1 супена лъжица чесън на прах и 1 супена лъжица масло. Затоплете всичко това за около 15 секунди. Разбъркайте го добре, за да се комбинират ароматите. Намажете тестото по края му със сместа и сложете пицата да се пече. Това ще направи коричката на пицата маслено чеснова и ще придаде един по-интересен вкус на домашно приготвената пица.
Bon Apeti!
1,370 преглеждания