Свежи смокини, пълнени с мед и сирене
Това е прекрасен летен десерт или дори следобедна закуска за децата. Можете да ги приготвите като леки хапки за по чаша бяло вино или розе.
Какво ни е необходимо?
* 16 средно големи смокини, добре измити и подсушени, срязани по дължина на 2
* 6 супени лъжици обезмаслено сирене рикота (качествено крема сирене също ще свърши работа)
* 2 супени лъжици настъргано козе сирене
* 2 супени лъжици свежи листа мащерка
* 2 супени лъжици мед
* щипка черен пипер, свежо смелен
Как се прави?
* Поставете смокините върху голям поднос със срязаната страна нагоре.
* В купа смесете двата вида сирене и мащерката. Поставете по ¾ лъжица от сместа върху всяка смокиня. Поръсете всяка смокиня с мед и черен пипер. Сервирайте по 4 такива хапки на порция или просто поставете подноса в средата на масата.
Чин-чин и добър апетит!
Още вежи рецепти:
4,566 преглеждания