Сурови крекери от нахут
Продукти: 3 чаени чаши кълнове от нахут, 1 чаена чаша смлени на брашно слънчогледови семки, 1/2 чаена чаша смлени на брашно сусамови семена, 1 чаена чаша филтрирана вода, 3-4 моркова, 2 стръка селъри или целина, 3 чаени лъжички ронена чубрица, 1/2 глава кромид лук, 1/2 чаена лъжичка хималайска или морска сол, щипка черен пипер.
Смелете всички съставки в кухненски робот или блендер. Ако е необходимо, добавете още малко вода. Трябва да се получи фино меко тесто. Разточете го върху хартия за печене и сложете в дехидратор или във фурната на 45 градуса. Сушете в продължение на 8 часа. Извадете тавата, нарежете блата на триъгълници или ромбове и ги подредете в тавата, обърнати на другата страна. Върнете във фурната и сушете около 4 часа, докато крекерите станат хрупкави.
Сервирайте с любимия ви сос.
Рецептите са от книгата „Нахут” – трета книга от новата поредица на Колхида Био кухня с автор Борислава Илиева.
4,336 преглеждания