• No categories

Супа от аспержи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

supa ot asperji_22771111

Продукти за 4 порции:

– 2 връзки аспержи, почистени
– 1 стрък праз (ако нямате може да се замести със зелен или стар лук)
– 50 г масло
– 400 мл зеленчуков или пилешки бульон
– 1 с.л. заквасена сметана
– 1 с.л. олио
– 4 средни яйца на очи (или забулени)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете почистените аспержи на парчета около 2.5 см.

2. Нарежете праза (или лука).

3. Разтопете маслото в голяма тенджера, изсипете зеленчуците и задушавайте около 3 минути, докато поомекнат.

4. Добавете бульона и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 10 минути под капак, до готовност на аспержите.

5. Пасирайте супата с кухненски робот или пасатор, докато стане гладка хомогенна смес.

6. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Пресипете супата обратно в тенджерата и добавете сметаната. Разбъркайте, докато се разтопи.

7. Разпределете порциите в чинии, като във всяка добавете по едно забулено яйце или яйце на око.


Рецептата ни предоставиха: natochki.bg

Вижте още от Вкусно:

palachinki s borovinki_15401464   Американски палачинки с боровинки и кленов сироп

mango_600x700   „Кралят на Плодовете”

Spanak_sus_susam_i_4esunСпанак със сусам и чесън на тиган

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,319 преглеждания

Comments are closed.