Суфле с яйца и плодове (12 месеца плюс)
Уверете се първо, че педиатърът ви е дал зелена светлина за хранене с цели яйца.
Това суфле е лесно и любимо на повечето бебета. Най-добре се приготвя с ябълки, но можете да ги заместите и с праскови и банани.
1/3 чаша масло или маргарин
2 средни ябълки, ½ чаша прасковени парченца или 1 нарязан банан
2 ч.л. канела
3 с.л.захар
4 яйца
1 чаша мляко
1 чаша брашно
Предварително загрейте фурната на 220 С. Сложете масло в една средна тава и оставете за малко във фурната да се разтопи. Нарежете всички плодове добре на парченца. Към разтопеното масло прибавете канелата и захарта. Сложете и нарязаните парчета ябълка и върнете за три минути вътре.
Разбийте с миксер или блендер млякото и яйцата на висока степен за 1 мин. Сложете блендера на ниска степен и добавете и брашното до получаване на гладка смес.
Изсипете сместа върху ябълките и маслото в тавата и печете 20 – 25 мин., докато палачинката се надигне и получи златист загар. Изрежете, поръсете с пудра захар и сервирайте топла.
Това количество е достатъчно за двама възрастни и две деца. За всяка допълнителна порция добавяйте по ½ ябълка, 1 с.л. захар, 1 яйце, ¼ чаша мляко, ¼ чаша брашно, масло и канела на око.
1,017 преглеждания