Спагети с топли пилешки филенца и зелени билки
1 пакет спагети, 2 супени лъжици сушен риган, 400 гр. пилешки филенца, 50 гр. сусам, 1 яйце, брашно за овалване, 4-5 стръка пресен лук, зелени билки по избор (например пресен риган, босилек, джоджен), 4-5 супени лъжици зехтин
Сложете спагетите да се варят в литър вода. Добавете сушения риган и 2 супени лъжици зехтин. Запечете пилешките филенца във фурната, върху хартия за печене, след като последователно сте ги оваляли първо в брашно, после в разбитото яйце и накрая в сусама.
Отцедете сварените спагети и разпределете в чинии. Върху тях сложете топлите пилешки филенца и украсете с накълцаните пресен лук и зелени билки. Полейте с останалия зехтин.
Рецептата е предоставена от Колхида
2,586 преглеждания