Солени пастички с крем-сирене
Печените чушки винаги са се разбирали добре със сирената и затова появата им като част от ефектни парти хапки със сигурност ще има успех.
Продукти за 4 порции:
– 400 г крем-сирене
– 100 г заквасена сметана
– 1 ч. л. листа от мащерка
– 1 малка скилидка чесън, пресован
– 1 ч. л. лимонов сок
– 8 печени червени чушки
– 4 с. л. маслинена паста
– 2 листа зелена салата
– 4 солени бисквити
– 4 с. л. лучени кълнове или ситно нарязан магданоз
Приготвяне:
1. Крем-сиренето се разбърква със сметаната, чесъна, мащерката и лимоновия сок. Посолява се
на вкус. Сместа се разделя на четири.
2. От чушките с ринг или формички за сладки се изрязват кръгове. На дъното на ринга се поставя кръгче чушка. Отгоре се слага половината от сместа със сирене, предвидена за всяка порция. Отгоре се намазва с маслинената паста, слага се парче от лист зелена салата, останалата смес от крем-сирене и се завършва с друго кръгче чушка. Рингът се отстранява.
3. Готовите пастички се гарнират със солените бисквити и лучените кълнове.
Време за приготвяне: 30 минути
Степен на струдност: средна
Рецептата ни предостави списание Меню
http://www.menumag.bg/
Вижте още от нашите рецепти:
2,260 преглеждания