Солени палачинки с тиква и манатарки
Ароматните есенни палачинки са истинско пиршество, особено за вегетарианците. Ястието, което е плътно, уханно и изключително вкусно, подхожда както за една добра вечеря през седмицата, така и за гости у дома.
Необходими продукти за 4 порции
За палачинките:
4 яйца
4 с. л. прясно мляко
4 с. л. брашно
½ ч. л. сол
1 ч. л. масло
за пълнежа:
1 с. л. масло
2 с. л. зехтин
1 стрък праз или лук, ситно нарязани
200 г манатарки*
3 стръка мащерка
500 г печена пасирана тиква
сол на вкус
шарен пипер на вкус
200 мл прясно мляко
100 г настърган пармезан или кашкавал
Начин на приготвяне
- За палачинките яйцата се разбиват леко. Млякото се разбърква с брашното. Прибавя се към яйцата и се посолява. Изпичат се 8 тънки палачинки само от едната страна.
- Маслото и зехтинът се загряват заедно. Слагат се празът, манатарките и мащерката и се разбъркват на умерен огън 5-6 мин. Добавя се пюрето от тиква, солта и пипера, разбърква се и се налива млякото. Оставя се да поври 3-4 мин. и се добавя половината от настъргания пармезан.
- Палачинките се напълват и се навиват на рула. Слагат се в намаслена тавичка и се поръсват с останалия пармезан. Отгоре може да се сложат бучици масло. Запича се за 15 мин. във фурна, загрята до 200˚ С.
Рецептата е избрана изготвена от списание Меню.
Още вкусни рецепти:
3,184 преглеждания