Сладкиш с елда и орехи пекан
Сладкиш с елда и орехи пекан
Продукти: 100 г брашно от елда, 50 г краве масло, 100 г мед, 1 яйце, 100 г едро счукани ядки от орехи пекан.
Стрийте брашното с размекнатото краве масло докато се получат трохи. Добавете 2 супени лъжици вода, замесете тесто, покрийте го с кърпа и го оставете настрани за половин час. Разстелете го на равен пласт в кръгла тавичка.
Разбийте меда с яйцето и намажете блата. Отгоре посипете ореховите ядки. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна около половин час.
Можете да поднесете този сладкиш както топъл, така и студен.
Рецептата е предоставена от издателство Колхида
5,252 преглеждания