Сладки картофени палачинки (8 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Продукти:      

2 ч.л. обезсолено масло, разтопено

½ чаша сварен или печен сладък картоф, намачкан

1 яйце (или 2 жълтъка)

1/3 чаша брашно (може да използвате пълнозърнесто брашно за по-плътен вкус)

½ ч.л. бакпулвер

¼ чаша прясно мляко (или повече)

Смесете сладкия картоф с яйцето в купа. Разбъркайте, добавете брашното и бакпулвера. Докато разбивате, налейте една част от млякото и 1 с.л. масло. Сместа трябва да стане гъста и гладка, вероятно на малки бучици, ако не използвате миксер. Поставете един незалепващ тиган на средна температура и го намажете с масло.

Излейте смес върху тигана и изчакайте, докато се появят мехурчета и се спукат. Оставете за 1-2 мин. Обърнете с шпатула и оставете още 2 мин. Дръжте готовите палачинки в покрита чиния във фурната. Палачинките се консумират веднага, но при желание можете да ги замразите за по-късно.

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

946 преглеждания

Comments are closed.