• No categories

Салата с печено пиле, ябълки и синьо сирене

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Salata s pecheno pile

Зимата за съжаление няма голям избор от пресни зеленчуци и заради това не може често да сервираме салати. Но тази е изцяло с продукти, които може да намерим и в този сезон, освен това е вкусна и лесна за приготвяне.

Необходими продукти:

– два броя пилешки гърди
– 1 зелена салата
– 1/2 връзка рукола
– 2 ябълки
– ¾ ч.ч. печени орехи (цели ядки)
– 100 гр синьо сирене

за дресинга:


– 1 с.л. балсамов оцет

– 2 с.л. бял оцет
– ¼ ч.ч. зехтин
– 1 скилидка чесън (пресована)

за марината:


– 3-4 с.л. зехтин

– бял пипер (може и черен)
– малко соев сос
– 1-2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Смесете добре всички съставки за марината в подходящ съд. Начукайте леко пилешките гърди и ги сложете в сместа. Оставете да постоят така известно време.

2. Загрейте добре грил-тиган или тефлонов тиган (няма нужда от мазнина) и изпечете нарязаните на жулиени мариновано месо.

3. Измийте добре зелената салата, руколата и ябълката. В голяма купа или чиния накъсайте салатите, а ябълката нарежете на филийки или кубчета.

4. Поръсете с 1 с.л. зехтин.

5. Разпределете ореховите ядки, пилето и синьото сирене (настъргано или на кубчета) върху зелената салата.

6. Смесете солта, двата вида оцет, 2 с.л. зехтин и пресования чесън и разбъркайте добре. Поръсете салатата и поднесете.


Още рецепти:

Vegtarianski kartofeni nudli ot Wiesbaden   Вегетариански картофени нудели

medenki   Меденки любимки

img_2614   Салата Табуле с киноа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

3,225 преглеждания

Comments are closed.