Салата с печено пиле, ябълки и синьо сирене
Зимата за съжаление няма голям избор от пресни зеленчуци и заради това не може често да сервираме салати. Но тази е изцяло с продукти, които може да намерим и в този сезон, освен това е вкусна и лесна за приготвяне.
Необходими продукти:
– два броя пилешки гърди
– 1 зелена салата
– 1/2 връзка рукола
– 2 ябълки
– ¾ ч.ч. печени орехи (цели ядки)
– 100 гр синьо сирене
за дресинга:
– 1 с.л. балсамов оцет
– 2 с.л. бял оцет
– ¼ ч.ч. зехтин
– 1 скилидка чесън (пресована)
за марината:
– 3-4 с.л. зехтин
– бял пипер (може и черен)
– малко соев сос
– 1-2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Смесете добре всички съставки за марината в подходящ съд. Начукайте леко пилешките гърди и ги сложете в сместа. Оставете да постоят така известно време.
2. Загрейте добре грил-тиган или тефлонов тиган (няма нужда от мазнина) и изпечете нарязаните на жулиени мариновано месо.
3. Измийте добре зелената салата, руколата и ябълката. В голяма купа или чиния накъсайте салатите, а ябълката нарежете на филийки или кубчета.
4. Поръсете с 1 с.л. зехтин.
5. Разпределете ореховите ядки, пилето и синьото сирене (настъргано или на кубчета) върху зелената салата.
6. Смесете солта, двата вида оцет, 2 с.л. зехтин и пресования чесън и разбъркайте добре. Поръсете салатата и поднесете.
Още рецепти:
3,225 преглеждания