• No categories

Салата от нар и леща

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Salata ot nar i leshta

Очевидните близкоизточни мотиви в тази салата я правят освен засищаща и приятно екзотична и вълнуваща.

Необходими продукти за 4 порции
2 ч. ч. сварена леща
1 нар
1 връзка магданоз, ситно нарязан
2 с. л. ябълков оцет
½ ч. л. смлян кимион

Начин на приготвяне
1. Зрънцата на нара се оронват. Това най-лесно става в дълбок съд със студена вода, като ръцете и нарът се държат под водата. Така нарът не пръска.

2. Смесват се зърната, лещата и магданозът.

3. Приготвя се заливка за салатата от оцета, кимиона, ⅓ ч. л. морска сол, 3 с. л. растителна мазнина. Всичко се обърква и се поднася.

Рецептата ни е любезно предоставена от сп. „Меню“.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

817 преглеждания

Comments are closed.