Салата от нар и леща
Очевидните близкоизточни мотиви в тази салата я правят освен засищаща и приятно екзотична и вълнуваща.
Необходими продукти за 4 порции
2 ч. ч. сварена леща
1 нар
1 връзка магданоз, ситно нарязан
2 с. л. ябълков оцет
½ ч. л. смлян кимион
Начин на приготвяне
1. Зрънцата на нара се оронват. Това най-лесно става в дълбок съд със студена вода, като ръцете и нарът се държат под водата. Така нарът не пръска.
2. Смесват се зърната, лещата и магданозът.
3. Приготвя се заливка за салатата от оцета, кимиона, ⅓ ч. л. морска сол, 3 с. л. растителна мазнина. Всичко се обърква и се поднася.
Рецептата ни е любезно предоставена от сп. „Меню“.
817 преглеждания