Салата от нахут
Нахут със спанак
Продукти:
2 чаши нахут
30 гр. кедрови ядки
1 връзка магданоз
2-3 скилидки чесън
Сока от 1 лимон
1/3 ч.ч. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нахутът се сварява. Желателно е предварително да бъде накиснат във ода, защото така се възбуждат процесите на покълване в зърната нахут, което ги прави много по-богати на растителни белтъчини. Накисва се в съотношение ¼.
След като кипне, се вари на бавен огън около 2 часа.
След като бъде сварен нахута, трябва да се изплакне под студена вода. Можете да отстраните ципите, ако го миете с ръце – тогава падат много лесно.
Смесва се заедно с всички продукти и здравословната веган салата (идеална също и за основно ястие) е готова!
1,674 преглеждания