Руло със сирене
Редуването на пластове е чест похват в кулинарията, когато целта е ястието да се обедини около контраста на два вкуса. В тази рецепта финия спанак се противопоставя, но и перфектно допълва, сладко-киселата същност на пълнежа.
Продукти за 4-6 порции:
– 350 мл прясно мляко
– 100 г пресен или замразен спанак, нарязан на ситно
– 3 с. л. масло
– 3 с. л. брашно
– 100 г настърган пармезан, грюер или кашкавал
– 1 с. л. горчица
– 4 яйцa
за пълнежа:
– 250 г крем сирене
– 2 печени чушки, ситно нарязани
– 1 скилидка чесън, пресована
– 1 с. л. лимонов сок
– 1 ч. л. настъргана лимонова кора
– сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Спанакът се пасира с млякото.
2. Маслото се загрява. Слага се брашното и се разбърква 1-2 мин. Налива се млякото и се бърка до получаване на хомогенна смес. Сваля се от огъня и се добавят пармезанът, горчицата и жълтъците.
3. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към сместа.
4. Всичко се сипва в тавичка, застлана с хартия за печене. Пече се във фурна на 190° С за 15 – 20 мин. Изважда се и се оставя да изстине.
5. Плънката се приготвя, като сиренето се разбърква с нарязаните чушки, чесъна, лимоновия сок и кора, сол и пипер на вкус.
6. Изпечената кора се намазва с пълнежа и се навива на руло с помощта на хартията.
Време за приготвяне: 60 минути
Степен на трудност: средна
Рецептата ни предостави:
Опитайте също:
2,930 преглеждания