Рецепта за снежно тесто, с което децата да играят

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

snow dough recipe

Ледено студено снежно тесто

Нуждаете се само от две съставки, за да си направите това невероятно забавно тесто. Снежното тесто е естествено студено, но можете да го направите дори по-студено, ако използвате предварително охладени в хладилник съставки. Ако желаете можете да добавите някакъв аромат или блясък към него.

Рецепта за снежното тесто:

– Царевично нишесте (замразете го, ако искате да е допълнително студено)

– Лосион (сложете в хладилника, за да е допълнително студен)

– Добавки по желание

– брокат и екстракт от мента

Метод на приготвяне

Сложете желаното от вас количество царевично нишесте в една купа. Ние използвахме цял пакет нишесте, което ни предостави предостатъчно тесто за игра. Също така го замразихме за една нощ, за да е по-студено. След това добавете няколко капки екстракт от мента, ако искате. Когато направите това бавно можете да започнете да добавяте лосиона, докато не достигнете желаната от вас консистенция. Ние по принцип слагаме половин голяма опаковка от  лосион за тяло. Можете да си играете с консистенцията, като добавяте повече или по-малко лосион. Повечето лосион ще направи тестото ви по-течно, а когато е по-малко – тестото ще е по-песъчливо. И по двата начина е изключително забавно да се играе с него.

homemade snow recipe 1 snow slime  for kids 09

Снежното тесто е прекрасна възможност децата да си направят снежен човек, независимо, че до Коледа има цял месец. Ако имате брокат, добавете го към снежното тесто, това ще му придаде блясък и още повече изящество, а малките момиченца ще се влюбят в него.

snow dough for kids 09

Тестото наистина е невероятно! Толкова е меко, а усещането е сякаш пипате коприна. Децата ви ще се влюбят и ще създават всякакви неща от снежното тесто.

Когато им омръзне, можете да приберете тестото в плик или кутия, които не пропускат въздух и да го приберете в хладилника, за да се винаги студено. Възможно е сместа да се изсуши, така че ако това стане можете просто да добавите още лосион, така че да върнете желаната консистенция.

snow dough for kids 0101

Тази рецепта за снежно тесто ще ви стане любима. То е невероятно меко, естествено студено и толкова забавно за игра, че дори и родителите трудно ще го пуснат. Снежното тесто е изключително лесно за приготвяне – само чрез смесване и разбъркване на две съставки и е готово.

източник: www.growingajeweledrose.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

45,426 преглеждания

Comments are closed.