Бебешки стоки – втора ръка! Защо не?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_145078552

Продуктите втора употреба (second hand) са доказали своите предимства многократно и за всеки семеен бюджет те често са най-доброто решение и истинско спасение.

Идеята да пазаруваме за бебето е вълнуваща и изпълнена с много трепет и нетърпение, особено когато детето е първо. За второто и всяко следващо градусът на емоциите постепенно спада, а и от всяко предишно дете остават много вещи и дрехи, които поради краткосрочната си употреба са доста запазени или изглеждат дори „като нови“ и нищо не пречи отново да бъдат употребени.

Истината е, че първо или не, за всяко бебе можем да се снабдим с всичко необходимо на доста по-изгодни цени, стига навреме да осъзнаем какви в действителност са нуждите на едно малко бебе, колко струва всичко, което мечтаем да закупим и има ли наистина смисъл от това.

Естествено е, да искаме всичко да е ново, току-що доставено и разопаковано само и единствено за нашето съкровище, но ако погледнем на ситуацията отстрани, със сигурност бързо ще осъзнаем, че можем съвсем спокойно да спестим много, избирайки легълце, кошарка, количка, столче, дрехи и играчки, както и други необходими за отглеждането на бебето и малкото дете приспособления, без да съсипваме семейния бюджет или да взимаме банков кредит.

Далеч по-практично би било със спестените пари да открием сметка за бъдещето образование на наследника си, а и той със сигурност ще е много по-благодарен за това.

И така, ако сме от практичните родители, които ще изберат варианта да закупят всичко необходимо за бебето си „втора ръка“ първо трябва да си направим списък какво ни е нужно и поне няколко пъти да го оптимизираме, да обмислим кои са наистина необходимите и важни вещи и пособия, без които детето няма как да порасне и едва след това да пристъпим към избора на стоки. Важно е да изберем надежден и коректен представител на подобна услуга, който е и с доказан опит в продажбата на стоки втора ръка, какъвто е KidsMall.

shutterstock_326694860

При избора на стоки втора ръка не бива да се бърза, задължително е употребяваните принадлежности да са здрави, добре почистени и да е видно, че отговарят на най-съвременните стандарти за сигурност и безопасност и състоянието им с нищо не застрашава здравето и сигурността на детето.

По начало детските стоки са скъпи, защото са изработени от висококачествени материали, повечето от тях са от първа необходимост и няма как да лишим детето, а и себе си, от тях. Тук именно на помощ идват бебешките стоки second hand. Когато са здрави и добре запазени, те са отлично решение и един наистина уникален начин да бъдем щастливи родители, отглеждащи щастливи деца.

Единствените вещи, които е добре да пропуснем в бъдещия си списък за покупки втора ръка са детските обувки и детските столчета за кола. Първите, защото колкото и малко да е носен едни чифт, той вече е приел формата на крачетата на детето и няма да има нищо общо с формата на крачето на друго дете. Столчетата за кола се отнасят до сигурността и живота на детето ни, затова те трябва да са нови и да имат сертификат и гаранционна карта, които да доказват, че са направени нужните тестове за сигурност и безопасност, а такива документи за столчета втора ръка няма как да бъдат издадени.

Ако въпреки всичко ни налегне раздвоение относно решението  да пазаруваме втора ръка, то  мисълта, че дори богатите правят така, вероятно ще е от полза за всички. Като например собственикът на IKEA , който понякога прави точно така.

Наред с всички преимущества на пазаруването на принадлежности и дрехи втора ръка в личен план, това е един добър пример за децата как да ценят това, което имат и да изградят правилно отношение на уважение и грижа към околната среда и човешкия труд.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,639 преглеждания

Comments are closed.