• Няма категории

Море в буркан

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

01 more  v burkan

Не познаваме човек, които да не харесва дългите летни дни, слънцето, морския бриз, солената вода. Не познаваме и някой, който ако е във ваканция, макар и за ден, да не отскочи до любимото на малки и големи море.

И колкото е лесно да се запътим към морския бряг, толкова е трудно да се разделим с него. Събираме миди, рапани, изсъхнали причудливи клонки и фино шлифовани камъчета. Пълним си джобовете с тях, а дни след като се приберем в бетонните си градски кутийки забравяме за тях. Най-много да ги удостоим с честта да украсят саксията с някоя позавехнала палма и така скучно да приключи морската им слава.

Ако обаче ви е хрумнало да си приберете лятото в буркан, както понякога прибираме сладките летни плодове за зимата, то можете да се вдъхновите от идеята, която видяхме в artandblog.com и да си имате не само снимки от лятната ваканция край морето, но и съвсем истинско, макар и камерно море на масата в хола или на раклата в спалнята.

Наред с това, сигурни сме, че хлапетата ще са въодушевени и много щастливи да останат, макар и само с мислите си, още няколко часа в плен на синьото си лято, докато го сътворяват със собствените си ръце.

И така, ето какво ще ви е нужно: Един по-голям буркан, сложете на дъното му разноцветни или бели морски камъчета и миди. Напълнете го до половината с вода. От коркови тапи, клечки за зъби, канап и хартия направете сал с цветно платно и пуснете лодката във водата. За да не се праши и зацапва водата можете да затворите буркана с капачка.

Ето го – морето е само на една ръка от вас! Щом ви обхване носталгията през дългите зимни вечери, достатъчно е да го погледнете, за да се върнете пак там – на морския бряг.

02 Sailboat In A Jar 3

 

03 Sailboat In A Jar 4

 

04 Sailboat In A Jar 5

Снимките са от: www.handmadecharlotte.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,238 преглеждания

Comments are closed.