Кои са важните неща, на които трябва да обърнем внимание при избора на текстил за детската стая?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Ikea2_600_400

Обзавеждането на детската стая понякога е истинско приключение за родителите – децата порастват бързо, а оттам се появява и нуждата от непрекъснато обновяване на тяхното лично пространство.  Добрата новина е, че вече се предлагат все по-функционални решения – такива са например леглата и модулните гардероби на ИКЕА, които „растат“ заедно с детето. Това автоматично елиминира нуждата от непрекъсната смяна на мебелите в детската стая – удобно и практично!

Но днес ще разкажем малко повече и за друга съществено важна част от обзавеждането на детската стая – текстила. Или какво е нужно, за да се почувства детето наистина комфортно в своя собствен домашен оазис. Специалистите по обзавеждане от ИКЕА споделят, че на първо място е важно да се спрем на леки и дишащи материи, които не запарват и намаляват възможността от събиране и задържане на прах, смятан за основна причина за появата на алергии не само при децата, но и при възрастните. Също така е добре да избягваме материи, които отделят влакна, защото има опасност детето да ги вдиша свободно. Необходимо е текстилът в детската стая да е лесен за поддръжка и почистване, така че да осигурим чиста среда за малчугана, без да прекарваме часове в третиране на дамаски със стотици различни препарати (също причиняващи алергични реакции и кожни раздразнения). Дали е възможно да съобразим всичко това и да го напаснем към детския свят, без да разваляме естетиката в дома? Разбира се. Ето някои добри ИКЕА идеи:

Ikea_GRACIOS2_600

Пуснете слънчевата светлина с цветен текстил

Доброто настроение започва с всеки детайл в детската стая – текстилът в ярки цветове ще внесе свежест и игривост в стаята на детето. Такива са пликът за завивка и калъфката GRACIOS от ИКЕА, направени от 100% памук – естествен и издръжлив материал, който става все по-мек с всяко изпиране.

Орнаменти и фигури

Хубавото в обзавеждането на детската стая е, че колкото е по-цветна, толкова повече можем да експериментираме с различни орнаменти, фигури и шарки –  спалният текстил JATTELIK и плюшените играчки от същата колекция ще пренесат детето в приключенския свят на Джурасик парк, а всяка футболна звезда ще може да се вдъхнови за приключения от комфорта на собственото си легло със завивките SPORTSLIG.

Ikea_JATTELIK-Bed-textile_600_750

Още една хитрина – текстилната колекция SÅNGLÄRKA се комбинира чудесно с разтегателното легло MINNEN и са чудесна партия за растящите деца заради тяхната функционалност и всичко, изброено по-горе.

Текстил за пода

Децата отделят доста време в игра на пода, ето защо трябва да осигурим уют и в тази част на детската стая. Килимите от серията GRACIOS се комбинират чудесно с пъстрите цветове в помещението, а това, че са с къс косъм позволява тяхното лесно почистване.  Пак заповядайте, родители!

А ето и още една добра новина от нас – съвсем наскоро ИКЕА откри обект от ново поколение в Mall of Sofia, ето защо вече бързо и удобно можем да се сдобием с подходящите за нас завивки. В обекта се намират 1000 аксесоара, включително и голямо разнообразие от детски текстил – от меки одеялца, през шарени килимчета и пъстроцветни възглавнички.

В забързаното ежедневие, което ние като родители трябва да водим, жонглирайки между работа, домашни грижи и пълноценно прекарано време с децата, е важно да имаме място на удобна локация, което да предоставя всичко необходимо. Вече не е нужно да планираме целодневна обиколка на магазин в края на града – на няколко спирки с метрото може да открием всичко необходимо.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Полезно

Етикети:

309 преглеждания

Comments are closed.