Пъстърва с фурми
Обсебващата сладост на фурмите в тази рецепта е уравновесена чрез избора на подправки, така че пъстървата да успее да изяви рибната си същност напълно. С три думи: много е вкусно!
Продукти за 4 порции:
– 4 пъстърви
– 1 с. л. масло
– 2 с. л. фъстъчено олио
– 2 щипки смлян джинджифил
– 2 щипки смлян черен пипер
– 1 щипка канела
– 4 с. л. шамфъстък, едро натрошен
– 1 морков, нарязан на малки кубчета
– 1 малка глава лук, нарязана на ситно
– 4 с. л. ориз
– 2 пресни фурми, нарязани на ситно
– 1 с. л. нарязан пресен кориандър или магданоз
– сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. В тиган се загряват маслото и олиото. Слагат се джинджифилът, пиперът, канелата, ядките, морковът и лукът и се запържват, докато леко се зачервят. Добавят се оризът и фурмите, разбърква се и се залива със 150 мл гореща вода или бульон. Посолява се на вкус.
2. Затваря се с капак и се оставя на много тих огън за 10 мин. Разбърква се с кориандъра.
3. Рибите се измиват и подсушават. Посоляват се леко и се напълват с оризовата смес. Намазват се с масло и се слагат да се пекат във фурна, загрята до 180° С за 20 мин
Време на приготвяне: 45 минути
Степен на трудност: средна
Рецептата ни предоставиха:
Опитайте и тези вкусотии:
1,496 преглеждания