• No categories

Пъстърва с елда

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2 средно големи пъстърви

1 средно голяма глава лук

3 чушки /печени или сурови, според сезона/

2 средно големи моркова

2 чаши елда

3 лъжици олио/друго масло

Сол, според вкуса

 

В мазнината и малко вода се задушават лукът, морковите и чушките. Добавя се предварително накиснатата елда и се готви на тих огън не повече от 10 минути. Зърната елда трябва да останат цели /да не се разпукат/. Получената плънка се разстила в керамична тава и върху нея се слагат пъстървите /при желание може да се напълнят/. Рибите се поръсват с пшенични трици, за да станат по-хрупкави при запичането. Пече се на 180 градуса за още 10 минути.  

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,050 преглеждания

Comments are closed.