Пълнени пилешки гърди със синьо сирене
Класическата комбинация от синьо сирене, орехи и сушени плодове разкрива изключително изкушаващо своите вкусови качества в присъствието на добре изпеченото и сочно пилешко месо.
Необходими продукти за 4 порции:
– 100 г синьо сирене
– 100 г меко масло
– 2 с. л. орехи, едро нарязани
– 2 сушени смокини или 1 с. л. тъмни стафиди
– 4 пилешки гърди
Начин на приготвяне:
1.Сиренето се настъргва и се разбърква с маслото, орехите и ситно нарязаните смокини. Разделя се на четири.
2.Гърдите се срязват на две така, че да се образува джоб, леко се посоляват и се поръсват с прясно смлян бял пипер.
3.Четирите филета се напълват със сместа. Отгоре се намазват с малко зехтин. Слагат се в тавичка да се изпекат на 190° С за около 30 – 40 мин. или докато се зачервят.
Рецептата е предоставена от: сп. Меню, http://www.menumag.bg/
Още рецепти с пиле:
Спагети с топли пилешки филенца и зелени билки
2,892 преглеждания