• No categories

Пълнени пилешки гърди със синьо сирене

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pulneni pileshki gyrdi sus sinio sirene


Класическата комбинация от синьо сирене, орехи и сушени плодове разкрива изключително изкушаващо своите вкусови качества в присъствието на добре изпеченото и сочно пилешко месо.

Необходими продукти за 4 порции:

– 100 г синьо сирене

– 100 г меко масло

– 2 с. л. орехи, едро нарязани

– 2 сушени смокини или 1 с. л. тъмни стафиди

– 4 пилешки гърди

Начин на приготвяне:

1.Сиренето се настъргва и се разбърква с маслото, орехите и ситно нарязаните смокини. Разделя се на четири.

2.Гърдите се срязват на две така, че да се образува джоб, леко се посоляват и се поръсват с прясно смлян бял пипер.

3.Четирите филета се напълват със сместа. Отгоре се намазват с малко зехтин. Слагат се в тавичка да се изпекат на 190° С за около 30 – 40 мин. или докато се зачервят.


Рецептата е предоставена от: сп. Меню, http://www.menumag.bg/


Още рецепти с пиле: 

dreamstimefree   Спагети с топли пилешки филенца и зелени билки

Receptа 205   Домашна паста с пиле и сушени домати

pilemango   Крехко пиле с манго   

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,878 преглеждания

Comments are closed.