• No categories

Пълнен шаран

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pylnen_sharan

На Никулден в жертва се принася риба, най-често – шаран. Доверете се на пълнения шаран приготвен от Меню по оригинална рецепта от видинския край. И не забравяйте – за да бъде пълна къщата ви с пари, шаранът, който приготвяте за празника, трябва да е с люспи.

Необходими продукти за 4 порции:

– 1 шаран, около 1,5 кг
– 2 глави лук, нарязан на филийки
– 4 с. л. олио
– 4 домата
– 1 морков, нарязан на ситно
– 1 ч. ч. счукани орехи
– 2 с. л. нарязан на ситно копър
– 2 с. л. гъсто кисело мляко
– черен пипер на вкус
– 1 кубче зеленчуков бульон
– 2 с. л. олио за заливане

Начин на приготвяне:

1. Рибата се почиства, измива се и се поръсва с черен пипер. Леко се посолява.

2. Лукът и морковът се запържват в олиото, прибавят се нарязаните на кубчета и отцедени домати и се натрошава кубчето зеленчуков бульон. Добавят се едро счуканите орехи, копърът, черен пипер на вкус и киселото мляко. С получената смес се напълва рибата и се зашива с бял памучен конец. Остатъкът от плънката се слага в тавата.

3. Шаранът се залива със сгорещеното олио и се слага да се запече за 40 мин. на 190° С. Сервира се с прясна салата.

За вкусната Никулденска трапеза се погрижиха от:

menu logo  списание Меню
  www.menumag.bg

 

Още рецепти с риба:

   Пъстърва с вино

pechena riba v kora   Печена риба в кора

   3 рецепти с речна риба

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

Етикети:

2,836 преглеждания

Comments are closed.