Пилешки шницели с фъстъци и морковени спагети
Пилешкото месо е истински спасител при остра липса на време за вкусна вечеря. Тази рецепта пък е една от успешните мисии в забързания ден.
Необходими продукти за 4 порции
4 пилешки гърди
5 с. л. обелени фъстъци, ситно счукани
5 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
1 с. л. ситно нарязан магданоз
½ ч. л. риган
1 щипка розмарин, ситно накълцан – пресен или сушен
2 с. л. брашно
1 белтък
2 с. л. зехтин помаче
1 с. л. масло
сол и шарен пипер на вкус
4 едри моркова
1 стрък праз, нарязан на кръгчета, или 1 с. л. лук, нарязан на ситно
2 с. л. заквасена сметана
Начин на приготвяне
Пилешките гърди се поставят се между два листа фолио за свежо съхранение и се начукват с точилка или с чук за месо.
Смесват се фъстъците с трохите, магданоза, ригана и розмарина.
Месото се посолява и се поръсва с шарен пипер на вкус. Всяко парче се посипва с брашно, изтупва се, потопява се в разбития белтък и във фъстъчената смес.
Маслото се слага в загретия зехтин и като се разтопи, се пускат шницелите. Изпържват се на умерен огън за кратко от двете страни. Отцеждат се от мазнината върху кухненска хартия и се слагат в тавичка, в загрята на 120° С фурна, за да се поддържат топли и да се досготвят.
Морковите се нарязват с белачка на тънки лентички.
Празът се пуска в загрятата мазнина за 1-2 мин., слагат се морковите, разбъркват се кратко, подправят се със сол и пипер на вкус и се сипва сметаната. Може да се добави ситно нарязан магданоз или копър.
Още вкусни рецепти:
Мариновани патладжани с рикота и босилек
Салата с печено пиле, ябълки и синьо сирене
1,209 преглеждания