• No categories

Пилешки пържоли с лучен сос

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pileshki-purjoli


Нужни продукти: 

– 4 пилешки пържоли
– 1 глави кромид лук
– 200 мл. вино
– 3 супени лъжици брашно
– 1 червена чушка
– 1 жълта чушка
– 1 зелена чушка
– сол
– черен пипер
– 4-5 супени лъжици лимонов сок
– зехтин
– няколко пера праз лук за украса

Начин на приготвяне:

1. Намажете пилешките пържоли със зехтин и ги запечете на скара.

2. Задушете в зехтина нарязаните на малки кубчета лук и чушки. След 2 минути добавете виното и оставете да къкри известно време.

3. Добавете брашното и бъркайте, докато се сгъсти. Добавете лимоновия сок и продължавайте с бъркането, докато сместа се хомогенизира. Овкусете със сол и черен пипер и свалете от котлона.

4. Сервирайте пържолите обилно поляти със соса.

Рецептата е от “Готварската книга”
на издателство Колхида

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,747 преглеждания

Comments are closed.