Пиле със сметана и пармезан
Това е много лесна и вкусна рецепта за пилешки гърди, която децата обичат. Подходяща е за както гости, така и за бърза вечеря, тъй като става за 25 минути.
Продукти:
– 500 г. пилешки гърди, нарязани на пържоли
– 200 г. готварска сметана (висококачеатвена сметана от животински произход)
– 1 глава лук, нарязана на ситно
– Пармезан
– Сол
– Черен пипер
– Мазнина за поръсване на съда за печене
Приготвяне:
- Взема се съд за печене на фурна и се намазнява леко с готварска мазнина.
- В съда се подреждат пилешките пържоли, като те трябва да покрият плътно дъното. Посоляват се леко.
- Върху пържолите равномерно се разстила лука. Всичко се залива със сметаната.
- Печем пържолите на 250 градуса на средно положение във фурната за около 20-25 минути. Малко преди да добият златист цвят ги поръсваме с пармезан и връщаме във фурната да се доизпекат.
- Сервират се след около 15 минути, когато леко се охладят.
Подходяща гарнитура: свежа зелена или зеленчукова салата.
Добър апетит!
Още рецепти:
Супа с броколи и чедар в хлебче
9,157 преглеждания