• No categories

Печено сирене в билкова коричка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pe4eno sirene v bilkova kori4ka_660x430

Още античният латински мислител и поет Ювенал (60 – 140 г.) се е досетил колко е важно здравият дух да има силна и здрава материална обвивка и в една от прочутите си сатири е изрекъл крилатата фраза Mens sana in corpore sano. В желанието си да ви предложим нещо хем вкусно, хем здравословно, се спряхме точно на подобна комбинация, при която външната обвивка е също толкова полезна за вашето здраве, както и това, което се крие под нея.

Необходими продукти за 4 порции:

1 кг прясно сирене, сирене рикота или фина обезмаслена извара
2 с. л. прясна мащерка или чубрица
2 с. л. пресен розмарин
2 с. л. пресен риган
3 с. л. пресен мазганоз
3 с. л. пресен лук
2 скилидки пресован чесън
5 с. л. зехтин Extra Virgin
1 ч. л. млян черен пипер
  сол по желание

Начин на приготвяне:

Сиренето се отцежда и подсушава от останалата влага. Слага се в подходящ съд за печене.

Всички зелени подправки се нарязват на ситно и се смесват. С тях се покрива сиренето, поръсва се зехтинът, съдът се покрива с фолио и се оставя за 6 часа в хладилника.

След като попие ароматите, фолиото се отстранява и сиренето се запича в загрята фурна на 220°С за 30 мин.

Рецептата е предоставена от списание Меню

 

Още:

surova-krem-supa_130  Сурова крем супа

zucchini-rounds-400x400  Хрупкави тиквички със сушени домати и козе сирене

vegggie_kids  Хранене за здрави кости


 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,542 преглеждания

Comments are closed.