Печено сирене в билкова коричка
Още античният латински мислител и поет Ювенал (60 – 140 г.) се е досетил колко е важно здравият дух да има силна и здрава материална обвивка и в една от прочутите си сатири е изрекъл крилатата фраза Mens sana in corpore sano. В желанието си да ви предложим нещо хем вкусно, хем здравословно, се спряхме точно на подобна комбинация, при която външната обвивка е също толкова полезна за вашето здраве, както и това, което се крие под нея.
Необходими продукти за 4 порции:
1 кг прясно сирене, сирене рикота или фина обезмаслена извара
2 с. л. прясна мащерка или чубрица
2 с. л. пресен розмарин
2 с. л. пресен риган
3 с. л. пресен мазганоз
3 с. л. пресен лук
2 скилидки пресован чесън
5 с. л. зехтин Extra Virgin
1 ч. л. млян черен пипер
сол по желание
Начин на приготвяне:
Сиренето се отцежда и подсушава от останалата влага. Слага се в подходящ съд за печене.
Всички зелени подправки се нарязват на ситно и се смесват. С тях се покрива сиренето, поръсва се зехтинът, съдът се покрива с фолио и се оставя за 6 часа в хладилника.
След като попие ароматите, фолиото се отстранява и сиренето се запича в загрята фурна на 220°С за 30 мин.
Рецептата е предоставена от списание Меню
Още:
Хрупкави тиквички със сушени домати и козе сирене
2,542 преглеждания