• No categories

Печено пиле с ориз и зеленчуци

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pecheno pile s oriz

Необходими продукти:

– 800 гр пилешко месо (бутчета, гърди)
– 400 гр. домати от консерва, на кубчета
– 1/2 ч.ч. дългозърнест ориз
– 1 ч.ч. замразен грах
– 1 червена чушка, нарязана на кубчета
– 2 стръка целина, нарязана
– 1 глава лук, нарязан на дребно
– 4 скилидки чесън, наситнени
– ½ ч.л. сушен риган
– ½ ч.л. сол
– ¼ ч.л. черен пипер
– 4 с.л. зехтин (олио)
– ½ връзка магданоз, нарязана на ситно
– ½ кубче пилешки бульон
– ½ ч.л. шафран

Начин на приготвяне:


1. Поръсете пилето със сол и черен пипер. В голям тиган загрейте мазнината на средна температура. Сложете пилето и гответе по около 4 минути от всяка страна, докато зтане златисто.


2. Добавете червената чушка, целината, лукът и чесънът. Разбъркайте и гответе около 5 минути, докато зеленчуците омекнат.


3. Прехвърлете всичко в подходяща тава. Разтворете бульона и заедно с доматите ги изсипете при пилето и зеленчуците. Смесете ориза с ригана и шафрана и сложете и тях в тавата.


4. Печете пилето покрито, в загрята до 180 градуса фурна около 25 минути. Поръсете със замразения грах. Допечете открито, до готовност на всички продукти (още около 15 минути). При сервиране поръсете обилно с магданоз.


Още от Вкусно:

saitan-s-zele   Сайтан с кисело зеле

   Минестроне с гъби и сирене фета

masala-tea-2   Хималайски чай

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

9,986 преглеждания

Comments are closed.