Печено пиле с ориз и зеленчуци
Необходими продукти:
– 800 гр пилешко месо (бутчета, гърди)
– 400 гр. домати от консерва, на кубчета
– 1/2 ч.ч. дългозърнест ориз
– 1 ч.ч. замразен грах
– 1 червена чушка, нарязана на кубчета
– 2 стръка целина, нарязана
– 1 глава лук, нарязан на дребно
– 4 скилидки чесън, наситнени
– ½ ч.л. сушен риган
– ½ ч.л. сол
– ¼ ч.л. черен пипер
– 4 с.л. зехтин (олио)
– ½ връзка магданоз, нарязана на ситно
– ½ кубче пилешки бульон
– ½ ч.л. шафран
Начин на приготвяне:
1. Поръсете пилето със сол и черен пипер. В голям тиган загрейте мазнината на средна температура. Сложете пилето и гответе по около 4 минути от всяка страна, докато зтане златисто.
2. Добавете червената чушка, целината, лукът и чесънът. Разбъркайте и гответе около 5 минути, докато зеленчуците омекнат.
3. Прехвърлете всичко в подходяща тава. Разтворете бульона и заедно с доматите ги изсипете при пилето и зеленчуците. Смесете ориза с ригана и шафрана и сложете и тях в тавата.
4. Печете пилето покрито, в загрята до 180 градуса фурна около 25 минути. Поръсете със замразения грах. Допечете открито, до готовност на всички продукти (още около 15 минути). При сервиране поръсете обилно с магданоз.
Още от Вкусно:
9,986 преглеждания