Печени тиквени купички (8 месеца плюс)
Това е чудесен начин да приучите бебето да се храни само или да се заинтересува от храната. Дайте му тиквената купичка и го оставете да дълбае само (разбира се, като го наблюдавате и когато смятате, че е готово за подобни приключения).
Продукти:
1 тиква (кръгла или продълговата)
2 с.л. ябълково пюре
Стафиди
Канела, джинджифил и индийско орехче (по желание)
Срежете тиквата на две половини. Изчистете от семките. Намажете вътрешната страна с масло или зехтин и добавете стафидите и ябълковото пюре. Добавете вода около 5 см. в дълбок тиган или тава. Сложете половините с лицето нагоре и печете на 200 С за 40 мин докато кожата се смъкне сама и тиквата омекне напълно.
Сервирайте заедно с кожата в самата тиквена „купичка”, особено за по-големите прохождащи бебета, или извадете „месото” и намачкайте заедно с останалите продукти.
843 преглеждания