Медията на новото поколение родители
logo_purvite7 logo_purvite7
  • Актуално
    • Събития
    • Празници
    • Новини
    • Забавно
    • Конкурси
  • Бременна съм
    • Зачатие
    • Раждане
    • Бременност
    • Споделено
    • Здраве
  • Бебето
    • Отглеждане
    • Хранене
    • Бебешка кухня
    • Развитие
    • Полезно
  • Детето
    • Развитие
    • Възпитание
    • Игри
    • Полезно
  • Наръчник за родители
    • Минутка за мама
    • Специалистът съветва
    • Деси каза
    • Питай баща си!
    • И баба знае!
    • Споделено
    • Правата ми!
    • Полезно
    • Места
    • Находка
  • Направи с мама
  • Вкусно
  • Списанието
    • Чети онлайн
    • Реклама
  • Зона за деца
    • Игри
    • Приказки
    • Стихотворения
Font ResizerAa
Първите седемПървите седем
Търсене...
  • Актуално
    • Събития
    • Празници
    • Новини
    • Забавно
    • Конкурси
  • Бременна съм
    • Зачатие
    • Раждане
    • Бременност
    • Споделено
    • Здраве
  • Бебето
    • Отглеждане
    • Хранене
    • Бебешка кухня
    • Развитие
    • Полезно
  • Детето
    • Развитие
    • Възпитание
    • Игри
    • Полезно
  • Наръчник за родители
    • Минутка за мама
    • Специалистът съветва
    • Деси каза
    • Питай баща си!
    • И баба знае!
    • Споделено
    • Правата ми!
    • Полезно
    • Места
    • Находка
  • Направи с мама
  • Вкусно
  • Списанието
    • Чети онлайн
    • Реклама
  • Зона за деца
    • Игри
    • Приказки
    • Стихотворения
Начало » Печени дюли с коледни аромати
Вкусно

Печени дюли с коледни аромати

Първите седем
От Първите седем
Последно обновена: 08.12.2015
Сподели
pecheni_duli

Необходими продукти:
няколко добре узрели дюли
100 гр. орехи
50-60 гр. стафиди (или сушени плодове по избор, нарязани на дребно)
мед
ром
ванилия
карамфил на зърна
канела на прах

Начин на приготвяне:
Измийте внимателно дюлите, разжете ги на половинки и почистете от семките. В образоувалото се „кладенче“ поставете нарязани на едро орехи, стафиди, поръсете с подправките и заливаме с по лъжичка мед.
Наредете ги в покрита с хартия за печене тавичка и сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-тина минути. За да не прегорят можете да загънете тавичката с алуминиево фолио. Към края махнете фолиото и запечете до златисто още 10-тина минути.
Можете да ги сервирате след като се охладят, но истинското им кулинарно очарование се разкрива най-пълно след няколко чака, когато са напълно студени.

По същия начин можете да приготвите и ябълки, който се нуждаят от по-малко време за печене.

ЕТИКЕТИ:ароамтиванилияканелаколедапечени дюлирецепта
Сподели статията
Facebook Email Copy Link Print
Предишна статия Как ендометриозата пречи да забременея?
Следваща статия Най-напредналата и иновативна колекция грижа за кожата от PREMIER, SUPREME

Актуално

Съперничество между децата: защо се появява и как да го овладеем?
06.11.2025
Истинската сила да се отдръпнеш: Урок от Мечо Пух
03.11.2025
Изображение: © Pexels
Да ваксинираме ли детето срещу грип? Аргументи ‘за’ и ‘против‘
03.11.2025

Наръчник за родители

Как се променя съставът на кърмата с времето?
28.01.2019
Кога се смеят бебетата?
11.03.2019

Прочетете още

Вкусно

Ябълкова шарлота

07.09.2015
Бебешка кухняВкусно

Пудинг с грис (12+ месеца)

16.09.2015
Вкусно

Три рецепти за вкусни постни сладки

03.12.2019
Вкусно

Хималайски чай

07.04.2015

Медията на новото поколение родители

ПЪРВИТЕ СЕДЕМ се ражда и започва своите ПЪРВИ СЕДЕМ. Ние сме като едно прохождащо дете и ще се надяваме на вашата благосклонност и разбиране, търпение и желание да бъдете с нас по пътя на нашето израстване.
  • За нас
  • Реклама
  • Контакт
  • Поверителност
  • Условия за ползване

© 2025 Първите седем | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Welcome Back!

Sign in to your account

Потребителско име или email адрес
Парола

Забравена парола?

Not a member? Sign Up
Purvite7.bg използва бисквитки (cookies), за да подобри предлаганите услуги.