• No categories

Печени дюли с коледни аромати

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
pecheni_duli

Необходими продукти:
няколко добре узрели дюли
100 гр. орехи
50-60 гр. стафиди (или сушени плодове по избор, нарязани на дребно)
мед
ром
ванилия
карамфил на зърна
канела на прах

Начин на приготвяне:
Измийте внимателно дюлите, разжете ги на половинки и почистете от семките. В образоувалото се „кладенче“ поставете нарязани на едро орехи, стафиди, поръсете с подправките и заливаме с по лъжичка мед.
Наредете ги в покрита с хартия за печене тавичка и сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-тина минути. За да не прегорят можете да загънете тавичката с алуминиево фолио. Към края махнете фолиото и запечете до златисто още 10-тина минути.
Можете да ги сервирате след като се охладят, но истинското им кулинарно очарование се разкрива най-пълно след няколко чака, когато са напълно студени.

По същия начин можете да приготвите и ябълки, който се нуждаят от по-малко време за печене.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,758 преглеждания

Comments are closed.