Печена риба в кора
Това ястие е изключително кулинарно постижение, достойно да присъства на кое да е пиршество за двама или повече от двама. Филето от сьомга в бутертесто е от онези рецепти, които удивляват с простота и бързина, но са изумително ефектни и празнични. Съчетанието от сметана, копър и лук придава на рибата мекота и заобленост, които щедро възнаграждават небцето и се допълват в съвършен синхрон с хрупкавата плътност на тестото.
Необходими продукти за 2 порции:
– 400 г цяло филе сьомга или треска
– 2 с. л. нарязан на ситно зелен лук
– 1 с. л. нарязан на ситно копър
– 3 с. л. заквасена сметана
– 400 г бутертесто
– сол на вкус
– черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Рибата се посолява, поръсва се черен пипер и се запича в леко намаслен тиган от всички страни.
2. Смесват се лукът, копърът и сметаната. Подправят се със сол и пипер.
3. Тестото се разточва и върху него се поставя рибата. Покрива се със сметановата смес и тестото се запечатва.
4. Пече се в загрята фурна на 220°С около 20 мин.
Вариации – Пригответе рецептата със задушено пилешко филе.
Рецептата ни предостави списание Меню
http://www.menumag.bg/
Вижте другите ни апетитни предложения:
3,094 преглеждания