Паста с гъби на фурна
Продукти: 400 г паста, 250 г гъби, 200 мл течна сметана, 100 г настърган Ементал, 50 г настърган Пармезан, 40 г масло, 1 скилидка чесън, 3 стръка магданоз, 1 супена лъжица олио, сол, черен пипер.
Сваряваме пастата в подсолена вода. Отцеждаме я. На слаб огън задушаваме гъбите в олиото, заедно с нарязаните магданоз и чесън, докато водата им се изпари. Посоляваме и наръсваме с черен пипер. В голяма тенджера смесваме пастата, сметаната, половината от настърганите сирена и масло. Затопляме на тих огън. В намаслена тавичка сипваме половината паста, подреждаме гъбите и покриваме с останалата част от пастата. Поръсваме с останалите настъргани сирена и масло. Печем около 20 минути.
4,872 преглеждания