• No categories

Papa rellena от Перу

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

_MG_6829-1


За 4 порции

За картофеното пюре:

1,5 кг картофи

20 мл зехтин

30 г масло

сол на вкус

Картофите се обелват и сваряват с малко сол. Когато са готови, се намачкват с преса за картофи и се добавят зехтина, маслото и евентуално още сол на вкус.

За месото:

зехтин

2-3 скилидки чесън (нарязани на ситно)

1 глава лук (нарязана на ситно)

сол на вкус

черен пипер на вкус

500 г кайма микс

50 г стафиди

магданоз на вкус

1 червена чушка

100 г черни маслини без костилка

1 сварено яйце

Чесънът се запържва в малко зехтин, добавя се лукът, малко сол, черен пипер и каймата. Готви се 10 мин. на средна темепература, като се разбърква от време на време. След като месото е готово, се добавят стафидите, магданозът, чушката, маслините и свареното яйце – всички нарязани на ситно.

За papa rellena:

брашно

галета

2 яйца

зехтин

В една чиния се слага брашно с галета, а в друга – само галета. В купичка се разбъркват две сурови яйца. С лъжица се взима малко от картофеното пюре и се оформя като плосък кръг. В него се слага малко от каймата и се затваря като „яйце” – каймата трябва да остане изцяло вътре като „жълтък”, а пюрето като „белтък” – отвън. Готовото топче (или „яйце”) се овалва в купата с брашно и галета, след това се потапя в яйцата и след това се овалва само в галета. Пържи се в малко зехтин до златисто. Сервира се със зелена салата.

 

Рецептата е част от кампанията „Многообразието е вкусно” на Сдружение „Мулти култи колектив”. Вижте още автентични рецепти от целия свят тук – http://multikulti.bg/tasty/
multi kulti logo

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,859 преглеждания

Comments are closed.